בע''ח

חדשות כיפה הרב חיים בריסק 29/11/12 09:27 טו בכסלו התשעג

שאלה

שלום לך הרב מה שלומך?

יש לי שאלה מאוד חשובה לשאול אותך והיא:

תקשיב אני החלטתי להיות צימחונית זה דיי הולך לי יפה בלי עוף ובשר בכלל

אני מאוד אוהבת בע''ח ולכן גם מסיבה זו החלטתי להיות צימחונית

ואני יודעת ששוחטים את הפרה משתדלים לא להכאיב לה ופה באה השאלה?

האם גם בתנ''ך ריחמו על החיות וגם השתדלו לא להכאיב להם

אשמח לתשובה מיידית בתודה חסוי

תשובה

שלום לך!

ע"פ הנבואה באחרית הימים נחזור כולנו להיות צמחוניים (להרחבה בעניין הזה אני מציע ללמוד דברי מרן הרב קוק זצ"ל בחזון הצמחונות), אך לא טוב להיות צמחוני בגלל חמלה על הבהמות, אלא צריך להיות צמחוני אם כבר, מתוך השתדלות לקירוב ימי הגאולה ותיקון חטא האנושות שגרם לצורך באכילת הבשר.

לגבי השחיטה - תמיד השתדלנו ומשתדלים להמעיט בסבל של הבהמה, הרי יש לנו איסור של צער בעלי חיים. אמנם שי מחלוקת גדולה אם אני ממית את הבהמה האם חל איסור במקרה זה ופסיקה הרווחת היא שאין חלות האיסור של צער בעלי חיים במקרה זה בדיוק כמו שאין איסור צער בעלי חיים כאשר הדבר נעשה לצורכי אדם, אלא האיסור על צער שאין בו כל צורך לאדם. לכן אנו ממעטים בצער בלתי נצרך.

בברכה,

חיים בריסק