בעזרת ה"שם"

חדשות כיפה הרב ישראל סמט 26/06/02 13:28 טז בתמוז התשסב

שאלה

יש לי שם (יערה) ואני ממש לא אוהבת אותו, הייתי רוצה שם בעל משמעות מיוחדת, או עם שם ה', פעם במהלך בייביסיטר גיליתי שניתן לחלקו כך: יער-ה', וזה מוצא חן בעיני יותר. האם מבחינה הלכתית, מותר לי שחברותיי יקראו לי כך כשם חיבה?, או מה לעשות מבחינת השם שלי, האם יש לך משהו שיעזור לי לאהוב את שמי?, אני ממש לא שלמה איתו ולא אוהבת אותו!

תשובה

ליערה שלום.

ה' זיכה אותך בשם יפה מאד.

אין כל מניעה שחברותייך יקראו לך באיזה שם שאת רוצה, גם אם אינו שמך כלל, אם הדבר נוח לך.

כדאי לנסות לחשוב מדוע אינך מרוצה ואוהבת את שמך.
אין ספק שאנשים רבים יחשבו שהוא שם יפה ומיוחד.

יופיו של שם תלוי גם בשאלה כיצד מתייחסים אליו. אם תתרגלי לחשוב על שמך כעל שם יפה, תתחילי להאמין בכך.

מעשי האדם חשובים יותר משמו, והם שמו האמיתי. אם מעשייך טובים, ואני בטוח שכאלה הם, גם שמך טוב.

ברכה והצלחה

ישראל סמט