בספר האהבה לרמבם

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 21/12/15 08:47 ט בטבת התשעו

שאלה

"10324# בספר האהבה לרמבם, בהלכות תפילה וברכת כהנים פרק יא, פסוק כא, נאמר שרחובה של עיר – אף על פי שהעם מתפללין בו בתעניות ובמעמדות מפני שהקיבוץ רב ואין בית הכנסת מכיל אותם, אין בו קדושה מפני שהוא אראי ולא נקבע לתפילה. ...""

שאלות:

1. מה המשמעות שאין במקום קדושה? שאסור להתפלל בו? שהתפילה לא נקלטת טוב?

2. במידה והתשובה שאסור להתפלל במקום שאין בו קדושה, מה הפתרון לריבוי אנשים בבית הכנסת?

"

תשובה

שלום
הכוונה שהמקום לא הוקדש ואפשר למכור אותו גם מבלי לקבל את הסכמת בני העיר או להשתמש בו לדברים אחרים.
ככלל אין להתפלל מחוץ לבית הכנסת וצריך להרחיב את המבנה או לצמצם מקומות
בברכה אייל משה