בסעודת ליל שבת

חדשות כיפה הרב מוטי דשא 29/10/15 12:11 טז בחשון התשעו

שאלה

10184# כתוב באורות ההלכה בסעודת ליל שבת, שמצד אחד הכוס של הקידוש צריכה להיות מלאה עד הסוף (עמוד 261 הלכה ו), ומצד שני אחרי שמגביה את הכוס ימזוג מים ליין שלוש פעמים ולא בשפיכה אחת (עמוד 262 הלכה ז). מה הכוונה הנושא של הוספת המים ליין?

תשובה

בזמנו היין החי היה חזק מאוד, ולא טוב היה לשתותו ללא הוספה של מים (מזיגה שלו במים). לכן ההנחיה הייתה למוזגו (שו"ע ערב הלכה ה), אולם יינות שלנו טובים יותר ללא הוספת מים ולכן לא נהגו במקומות רבים להוסיף דבר.
מכל מקום יש עדין מי שנוהגים להוסיף קצת מים ליין.
אותם אלו. ימלאו את הכוס לא עד הסוף ורק עם הוספת המים הכוס תהיה מלאה עד סופה.