בני עקיבא

חדשות כיפה הרב דוד סתיו 07/09/05 23:13 ג באלול התשסה

שאלה

שלו לרב!

רציתי לדעת אם מותר ללכת לבני עקיבא. כי ראיתי בספר שו"ע המקוצר של הרב רצאבי שאסור ללכת:"כל מקום שמתאספים בו אנשים ונשים,או בנים ובנות,הן בבתים פרטיים, הן בבתי כנסיות ואולמות וכדומהף חובה להעמיד מחיצה מליאה להפריד ביניהם, כדי שלא יבואו לידי קלות-ראש. וכל שכן אסור להם לשבת יחדיו..."

אבל רציתי לדעת אם זה נפסק גם בכל העדות.

בתודה מראש

יונתן

תשובה

שלום רב
אין הלכה בשו"ע האוסרת להיות במקום בו אין מחיצה והוראתו של רב זה עוסקת בהדרכה חינוכית כיצד לכוין צבור כדי שלא יגיע למכשול.מ"מ מותר ללכת לבנ"ע וראוי לעשות הכל כדי לנהוג בקדושה ובכובד ראש.