בני עקיבא

חדשות כיפה הרב חגי לונדין 10/12/11 22:39 יד בכסלו התשעב

שאלה

בס"ד

שלום רב,עכשיו זו התקופה של הכנסה להדרכה בתנועת הנוער בני עקיבא ,ואני כבר מדריך שנה ושמעתי שרוצים להכניס להיות מדריך מישהו שלא נראה לי ממש מתאים לרוח הסניף ואני לא ממש רואה אותו סוחף אחריו חניכים למקום טוב מבחינה תורנית...הערתי על כך בישיבת צוות ורוב הצוות יצא נגדי בנושא כאילו אני איזה רשע שלא יודע לקבל אחרים ושהוא דווקא יכול לעשות טוב ושיש לו פוטנציאל ...אולי זה באמת לא ממש לגמרי ענייני אבל יש לזה השלכה עלי ועל שאר הסניף .אני פשוט מכיר מכרים של אנשים שמדריכים כי האמינו בהם שהם ישתפרו ויעשו רק טוב והם מעלו באמון בגדול אני באמת לא יודע מה יהיה איתו קטנתי מלהבין אבל האם זה באמת בסדר להכניס כל אחד להיות מדריך?

וגם האם זה היה בסדר מצידי למחות?או שמא זה באמת סוג שלפזיזות וחוסר אמפתי'ה?

תשובה

שלום וברכה

אין בעייה ואף יש חובה להעיר שאדם מסוים אינו מתאים להדרכה ודבר זה נחשב בגדר דברי 'תועלת' שמותר לאומרם בפורום המתאים ואין זה לשון הרע. חשוב רק להגיד את דברי הביקורת בצורה עניינית וליזהר שלא לערב נגיעות אישיות. כמו כן, אם אתה מעריך שדבריך לא יישמעו - עדיף שלא תאמר כי זה רק מעורר מתחים ולא מביא תועלת.
במקרה שאתה מתאר, אמרתי את דבריך והם לא התקבלו ולכן אני מציע שתניח לזה ותן למציאות להורות דרכה.

בברכה חגי