בנים בצה

חדשות כיפה הרב שי פירון 05/02/02 17:41 כג בשבט התשסב

שאלה

זו אולי שאלה קצת מוזרה אבל....

קראתי המון על תגובות הרבנים לגיוס בנות לצה"ל השאלה שלי היא שאם הצבא הוא מסגרת כ"כ בעיתית כיצד אתם מסוגלים "להפקיר" את בניכם? למה רק לאסור על בנות את השירות הרי בנים נתקלים בקשיים רבים - דומים? האם הבנות "חלשות יותר" מבחינה רוחנית - הרי זה אינו נכון כי אם להיפך? הרי ניתן לותר על הבנים כשם שניתן לותר על הבנות ואם לא ניתן למה לא מקימים מסגרות נפרדות לגמרי בין החברה הדתיים לחילוניים - שלא תיהיה סכנה של הדרדרות?

תשובה

ב"ה

שלומות

א. אין להשוות בין בעיית הבנים לבין בעיית הבנות משתי סיבות.1 - לבנים יש מערכות תומכות רבות המכינות אותם לקראת התמודדות עם הבעיות המתעוררות בצבא. כמו כן, אנו רואים במסגרות כגון ישיבות "הסדר" פתרון הולם לבעיה.במקביל, עלינו לעשות ככל שניתן לשפר את המצב ומלנוע כשלונות.
גם היחס לבנות, היחס הפטרוני, היחס כאובייקט, כחפץ, משפיע על התמונה כולה.
2. יש הבחנה ברורה בין בנים לבנות בשל העובדה שהלוחמים מונעים מכוח פיקוח נפש. וכי אינך רואה הבדל ברור בין מי שדואג לכך שנוכל לחיות בארץ, מגן על הגבולות ומסתער בפעולות נועזות, לבין שירות בתחומים אחרים שהסכנה בהן פחותה בהרבה.
לכן, כגם אם משלמים מחיר מסויים, אין לנו ברירה. מדובר בשאלה של חיים ומוות.

בברכה,

שי