שאלה
לכבוד הרב שלום
אני קצת מתבייש בקשר לזה אבל...
אני בן 14
לפעמים באמצע תפילת שמונה עשרה אני חושב על בנות ואני משתדל שלא לחשוב על זה. אבל כשאני חושב לעצמי בשמונה עשרה שלא לחשוב על בנות ישר אני חושב על זה
אם יש לרב עצה בשבילי אני מאוד אשמח.
אני משתדל ללמוד הדף היומי, הרמבם היומי, ושתים מקרא ואחד תרגום (אבל אני חושב ששתים מקרא ואחד תרגום אני יפסיק...)
אם אני מוציא קרי במזיד אז מה צריך לעשות כדי שאני יוכל להמשיך ללמוד באותו יום (לפעמים זה קורה לי ואז אני לא לומד אחרי זה את הדף היומי כי אני חושב שאני טמא) רק ביום למחרת
תשובה
שלום
א.להיות בנחת, שעבודת ד' אינה שלימה אלא ביישוב הדעת. כאשר אתה בנחת ובשליטה, תוכל לנהל את המחשבה. עד אז, תמתין שתעבורנה המחשבות הללו, ואחר כך תמשיך בתפילה. אינך נידון עליהם בשמים אם לא גרמת להן.
אם אתה מפסיק לימוד, אל תפסיק שניים מקרא אלא משהו אחר. ששניים מקרא הוא חובה גמורה.
ב.אתה אכן טמא בעשותך כך, ועליך להיאבק ביצר. אך לימוד תורה הוא כאש שאינה מקבלת טומאה, ולכן אתה יכול ללמוד תורה גם בטומאתך.
נחת וכל טוב