בניה מחדש של הקשר שלי עם אלוקים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 29/09/02 13:09 כג בתשרי התשסג

שאלה

שלום רב!

לפני מספר ימים שאלתי את הרב לגבי בנין מחדש של הקשר ביני לבין אלוקים שהתרופף בשנים האחרונות בגלל מטענים אישיים.

אני מתנצל מראש אם דברי נאמרים בסגנון שאינו ראוי:

התשובה שקיבלתי היתה מעט תלושה מהשאלה

אין דבר טוב מללמוד את דבר ה' או שאין עונג גדול מזה .. בארבע שנים הללו גיליתי כי יש דברים הרבה יותר מענגים ויש דברים שלא פחות טובים.

את כל ההצהרות הללו ידעתי גם לפני כן ואולי האכסיומות הללו שיש בהם איזה סוג של שחצנות ושלילה גורפת שכזו... זה חלק מהכעס.

האם בנין האמונה הזה יכול להיות ללא נקודת המוצא החיצונית הזו, זו שאינה ניתנת לדיון או לנגיעה אישית?

האם אני חייב להתקפל בפני אותו קו מסוים, או שכמו בכל מערכת יש אפשרות לדיון פתוח ולתאום ציפיות משני הצדדים.

ללמוד את אורות התשובה או לחפש אחר דבר ה' טומן בחובו את ההבנה כי אני הוא זה שלא היה בסדר.

אך טענתי היא ואני יודע שאולי היא תישמע לרב מגוכחת - אך אני טוען שגם אלוקים לא היה בסדר, איפה יש מקום לזה...? איפה יש מקבילה לזה שלוחצים ידיים וכל אחד מוותר לשני ומחליטים על מערכת יותר אמיתית?? איפה יש כאן בכלל שניים? יש רק אותי הקטן שבגלל איזשהו בלבול הוא תוהה ומחפש.

אני יודע שאולי מעט נסחפתי אך אלו מקצת מסערות הנפש שמחולל בי חיפוש הזהות הדתי שלי.

ורק לסיום אבקש שאם האתר אינו מקום לתשובה מלאה המתחילה באני שלי, אשמח לדעת היכן מקבלים אותה.

בתודה מראש

ובכל הכבוד הראוי

אוהד

תשובה

ב"ה

אוהד ברכה ושלום.

השאלות שלך הם שאלות יסוד בדת היהודית.

את שאלותך שאלו האדם הראשון,נוח ,אברהם אבינו
איוב, .משה ,ישעיהו ירמיהו .
בקיצור כל התורה כולה היא התשובה לשאלה אחת שלך.

אז מה עושים?

מתחילים ללמוד תורה!!!!
נשמע לך מוזר??
דע כי רק זו הדרך לקבל תשובות.
לא עיון פה ושם במאמר בעיתון לא שו"ת אינטרנט ולא..
ולא..

ישנם המון מכונים ובתי תלמוד ומדרש שהוקמו בדורינו לאור החיפוש של הרבה אנשים את התשובה לשאלה שלך.

הרם טלפון למכון מאיר בירושלים.
סע לשם ליום לימוד!!!
זו חוויה שתשנה את תפיסת עולמך
אל תפחד להחליט ללמוד תורה ,כי רק זו הדרך.
כך היא דרכה של היהדות.
ללמוד,
לנסות להבין.

בהצלחה,

עוזיאל