בנות ואיסור עריות

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 15/09/11 23:40 טז באלול התשעא

שאלה

שלום הרב!

לפני כמה שבתות היה שאלה בעולם קטן על איסור עריות

העניין הוא שדווקא בנות שאלו את השאלה הזאת ולא בנים

וזה ממש זעזע אותי.. איך בנות נופלות בזה?

ואני לא בא מתוך "מה זה לא בסדר.. לא יהיה כדבר הזה"

אלא מתוך אי הבנה איך הם נופלות בזה ,כאילו זה לא שסתם

היה להם משעמם והם נכנסו .. לפי הבנתי זה התחיל מתוך סקרנות

והמשיך מתוך יצר להיכנס לאתרים לא צנועים. אני יודע שנכון ..לבנים יש יצר ממש חזק לזה והם נופלים(לא שחס וחלילה אני מצדיק אותם) ,אבל בנות? איזה יצר יש להם מזה ?איזה הנאה יש להם מזה שתגרום להם

להיכנס לאתרים לא צנועים ?

ושוב – זה לא מתוך תוכחה אלא מתוך אי הבנה.. מה שזעזע אותי זה

איך בנות ישראל הצדיקות והצנועות נופלות בזה היצר? מה להם ולו?

אשמח לתשובה!

תשובה

אז מסתבר שגם בנות הן בני אדם, שיש להן יצרים, וגם נצטוו לעבוד את ד' "בכל לבבך" - בשני יצריך.
מה זה עושה להן? מה אכפת לך? אתה צריך לעבוד על האתגרים שלך ולא על שלהן, הן לא יבינו אותך לעולם, ואתה לא תבין אותן.
נדמה לי שלא כדאי להאריך, כי כל העיסוק בשאלות של עניינים כאלו הוא בבחינת חוסר צניעות.