במפעל שלי משתמשים בחומרים ללא הכשר

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 21/10/02 14:06 טו בחשון התשסג

שאלה

בס"ד

לפני כחודש התחלתי לעבוד בחברה ליצור משקאות, לאחר מספר חודשים בהם לא עבדתי. לאחרונה גיליתי שבתהליך היצור משתמשים בחומרי גלם ללא הכשר תוך כדי הערמה על משגיח הכשרות.

מטבע המוצר לא מדובר בטרפות. כמו"כ האינפורמציה על התוית שיקרית ומטעה.

אני תוהה אם נכון לי להמשיך להתפרנס במקום כזה?

מלאי חומרי הגלם גדול ולא נראה שהבעלים יבחרו שלא להשתמש בהם. אני בעל משפחה וקשה למצוא עבודה באזור הצפון בו אני מתגורר. אהיה שלם עם החלטה לעזוב את מקום העבודה בגלל הנ"ל.

תודה

תשובה

בס"ד

למעשה לא מרמים כאן את המשגיח בלבד - מרמים כאן את כל הצרכנים שרוצים מוצר אחד ומקבלים מוצר אחר.

אין עליך שום איסור להתפרנס ממקום שכזה - כל שעליך לעשות הוא לפנות בטלפון לרב נותן ההכשר ולומר לו כי כך וכך מתבצע, במקום זה וזה נמצא חומר הגלם שאין לו הכשר.

אני לא יודע אם יש צורך שתזדהה בשם כדי שלא יאונה לך רעה בטעות שהרב יאמר את שמך בלי משים ואז תפוטר מעבודתך. אני גם לא בטוח שכדאי כי תאמר כן ישירות למשגיח שמא לא ידע לשמור פיו ולפגוע בפרנסתך.

לכן עשה כפי שאמרתי לך.

וה' הטוב יכפר.