בלבול

חדשות כיפה הרב חגי לונדין 04/05/13 21:34 כד באייר התשעג

שאלה

שלום לכבוד הרב. כבר זמן רב שאני נכנסתי לבלבולים עקב כך ששמעתי על עולם שנקרא עולם התוהו ונכנסתי לבלבולים עקב כך שפחדתי שאולי אני נמצא שם כי שם זה עולם שמיש שם נפטרים שלא יודעים שהם נפטרו מן העולם ,והייתי בבלבולים ולמרות שאמרו לי שאני לא נמצא שם זה עדיין מציק לי העניין הזה-קראתי בספר ליקוטי מוהרן שרבי נחמן אומר שכאשר בא בלבול או דמיונות לאדם זה כדי שהוא יעלה באמונה ותפילה לא תועיל להוציא את הבלבול.. האם זה נכון?! שהבלבול הזה לא יצא עד שאני אעלה באמונה?? או שהוא התכוון לבלבולים אחרים ולא לבלבול שנגרם עקב כך ששמעתי על עולם שהוא מספר עליו (עולם התוהו). והאם תוכל להסביר לי על העולם הזה ואיך לצאת מהבלבול לגמרי,מרוב שחשבתי על זה התחלתי לדמיין בראש כאילו אנשים הם לא אמתיים והם דמיונות-דברים הזויים ומשוגעים רק בגלל העולם הזה ששמעתי עליו ,כבר התחלתי להתחרט שהכרתי את התורה בגלל הבלבול הזה-האם תוכל לעזור לי? תודה.

תשובה

שלום וברכה

עולם התוהו ושאר המושגים שהזכרת הם מושגים נשמתיים ולא תכנים שנועדו ליישום ישיר באורח החיים. נראה לי שקצת נכנסת לסחרור מהיחשפות לתכנים קבליים של תורת הנסתר וזה משבש לך את אורח החיים הנורמאלי. אני ממליץ לך ליצור קשר עם דמות תורנית יציבה שבסביבתך שתדריך אותך באופן מדורג שלא יגרום לך לצאת מהבריאות הנפשית. מעבר לכך להרבות בלימוד של תורת הנגלה: משנה, גמרא, ספרי אמונה מובנים ולא קבליים, בשילוב עם אורח חיים של יצרנות, בריאות גופנית וחיי חברה תקינים. ייתכן שגם יש לפנות פה לעזרה מקצועית

בברכה חגי