בית קפה בתוך בית כנסת?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 02/01/03 12:07 כח בטבת התשסג

שאלה

מבקש עצתכם בעניין הבא:

אני מבקש להקים בית קפה במושב , במבנה ישן ונטוש ששימש פעם

כבית כנסת.

היום יש בית כנסת חדש במקומו.

האם יש בעיתיות בעניין?

האם יש פתרון?

תודה

עפר .

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

אתה צריך לפנות בשאלה זו לרב המושב.
אם אין אז לרב האזורי.
עליך להתייעץ תחילה עם ועד המושב ולברר 2 נקודות עקריות.
1)האם הבית כנסת שימש גם לבית מדרש?
2) כשבנו את בית הכנסת האם בנו אותו על דעת להורסו והוא עראי או שלא עשו שום תנאי.

דע לך כי קדושת בית כנסת לא יכולה לפקוע ובתי כנסיות אפילו שנחרבו עדיין עומדים בקדושתן.
ולכן אסור להשתמש במבנה בית כנסת ישן שלא לצרכי קודש.ולמעשה אסור לך להשתמש בבית הכנסת הישן כבית קפה!!!!!!
וגם אם הולכים לטייל בחורבת בית כנסת כגון במירון או ברעם או רמת הגולן וכדומה יש לנהוג קדושה במקום.

אך אם בנו בית כנסת בצורה ארעית והתנו תנאי מפורש לשם כך אז אפשר להשתמש במבנה לצרכים אחרים.

יש לי רעיון שאתה יכול להציע אותו לרב המושב או לרב האיזורי:
אתה תשתמש במקום כבית קפה שהוא בית מדרש ללימוד תורה.
מה דעתך?

תפרסם מודעות במושב שיש הרצאה או שיעור תורה בנושאים אקטואליים ע"י רב נכבד ומוכר ואז אתה יכול להרוויח גם חלקך בעולם הזה וגם חלקך בעולם הבא .

אנא צור קרש עם אתר:
http://www.rosh-yehudi.co.il/main.html
שהם ינחו אותך כיצד להפעיל .

בהצלחה,

עוזיאל