בית משפט בימינו

חדשות כיפה הרב שי פירון 02/11/01 07:43 טז בחשון התשסב

שאלה

האם מותר לי להיות שופט בימינו?

שבית המשפט לא הולך לפי דין תורה?

איפה מפורטים הדינים?

תשובה

ב"ה

ידידיה שלום,

שאלת מעמדם של בתי המשפט במדינת ישראל ארוכה מני ים. אין ספק שהחזון אליו כולנו צריכים לשאוף הוא למצב בו מדינת ישראל מתנהלת לאור ההלכה. המצב בו רוב ההתרחשויות הן ע"פ מה שנקבע משכלם של השופטים במקרה הטוב, או על פי חוקי הגויים במקרה הרע, הוא חלק ממחלות הגלות, מהעדרותנו מארצנו. השיבה לארץ צריכה לעורר אצל כולנו את החפץ לחידושם של בתי דין המביאים לידי ביטוי את המדה התורנית במכלול שלם של תחומים.
האם לבתי הדין מעמד של ערכאות או שמא מעמד של בתי דין שבסוריא, היינו בתי דין הפוסקים שלא בהכרח על פי חוקי הגויים,, לא כאן המקום לבירורה של שאלה זו.
מ"מ, נראה לי שבמצב הקיים יתכן ולהשתלבותך בבית המשפט תהיה תרומה על צמצום הפער בין חוקי המדינה להלכה. אבל, למעשה - עליך להיוועץ בתלמיד חכם הגדול הבקי בעניני תורה ומדינה.
ממליץ לך להיוועץ ברב יעקב אריאל.

"והשיבה שופטינו"

שי