בישול ישראל במסעדה שעובדים בה גויים

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 05/05/13 19:32 כה באייר התשעג

שאלה

האם צריך להימנע מלאכול במסעדה שבה יש גוי ש"מקפיץ" את האוכל?

הוא מקפיץ את האוכל שהוא כבר חצי מבושל (שבושל ע"י יהודי) והאש הודלקה ע"י יהודי

למסעדה יש הכשר של " בד"ץ בית יוסף - בישול ישראל כדין "

תשובה

שלום רב

באופן כללי, מסעדה שיש לה תעודת כשרות של הרבנות המוסמכת היא כשרה. לצערנו הרב יש משגיחי כשרות שלא עושים את עבודתם נאמנה, ולכן צריך לוודא שאכן המטבח מתנהל על פי סטנדרטים הלכתיים נכונים.
אם המשגיח מבשל את האוכל חצי בישול (כך שהוא ראוי לאכילה בשעת הדחק), אין שום בעיה שגוי יקפיץ אותו אחר כך עד גמר בישולו, כיוון שמצד ההלכה הוא מוגדר כמבושל, ואין איסור לבישול נוכרי אחרי שישראל בישל את המאכל כבר.
אם האש גם הודלקה על ידי יהודי, אז לפי האשכנזים מותר לאכול את המאכל אפילו אם הוא לא היה מבושל כלל לפני שהגוי התחיל את הבישול. לפי הספרדים זה לא מספיק, אך כיוון שכאמור המוצרים היו כבר מבושלים - מותר לאכול.

אריאל
(המשיב אינו רב)