בישולי נוכרים

חדשות כיפה הרב אריה שטרן 12/11/13 16:32 ט בכסלו התשעד

שאלה

בישול גוים

שלום כבוד הרב לדודתי יש עובדת זרה. נודע לי כי העובדת מבשלת לה בביתה. הדודה כנראה לא מבינה את חומרת האיסור למרות שהוסבר לה אך יש חשש שבני ביתה אינם מודעים לעובדה שהאוכל בושל על-ידי גויה. שאלתי היא: עד כמה אני מחוייב ליידע את בני ביתה שכן מקפידים . אני חושש לדבר איתם,כיוון שהדודה מאוד רגישה והם אינם יודעים לומר את הדברים בעדינות הראויה ? בתודה מראש על התשובה !

תשובה

לשואל: שלום,
באופן פשוט בישול של נכרי הוא אסור ולכן יש לומר לבני הבית שלא יאכלו שם כאשר אין הם יכולים להדליק את האש בעצמם, ובאשר לדודה אם היא לא יכולה להדליק בעצמה את האש ניתן לסמוך בשעת הדחק על מי שמתיר כאשר הגוי עובד אצל ישראל.
בברכה
הרב אריה שטרן
ראש מכון הלכה ברורה