בירור זהות

חדשות כיפה הרב ישראל אלתר 30/10/16 17:46 כח בתשרי התשעז

שאלה

שלום וברכה

ברצוני לברר לגבי אשה שבגדה בתוך נישואין עם גבר אחר (בהנחה שזה באמת מאומת) התגרשה ונישאה לאותו שבגדה עימו, מה מעמד הילדים הנולדים להם,(בהנחה שנישאו כדת והאשה התגרשה כדת.)

והיה אם הם מותרים לבא בקהל ה' ולהנשא לכל ישראלהלכתית, האם בכל זאת יש משמעות לנפש של אותם הילדים ? האם זה פגם? האם זה משפיע על הילדים הנולדים הלאה בדור הנוסף?

כלומר האם יש לחוש להנשא לילדים כאלו? מה הקבלה אומרת על זה?

אשמח מאד לפירוט

- -

תשובה

כידוע יש איסור לאישה שנאפה עם מישהו במהלך הנישואין להתחתן עם הנואף או להמשיך לחיות אם בעלה הנוכחי (למעט מקרים חריגים שאין כאן המקום לפרט). על זה מתבססת התשובה:

החלקת מחוקק על שולחן ערוך חלק אבן העזר סימן ד סעיף ט"ז בסעיף קטן י"ז , וכן על סימן יז סעיף נ"ו בסעיף קטן קי"ט מביא מחלוקת במקרא ונישאת בטעות לאדם נוסף כאשר בעלה עדיין חי ואז מתגרשת מהראשון ואחר כך מולידה מהשני ילדים: לפי דעת הטור - הילדים הם ממזרים מדרבנן משום קנס, ולפי המהרלב"ח - הם אינם ממזרים כלל.

בכנסת הגדולה פוסק כמהרלב"ח, והוא והבית שמואל שם סעיף קטן קס"ז מביאים את החלקת מחוקק הנ"ל שמוסיף וכותב שאם היתה עם הנואף אחר הגירושין מהראשון הקנס שקנסו חכמים שהילדים ממזרים מדרבנן לא קיים וילדיה כשרים.

ולגבי אם נישאה לנואף פוסק האגרות משה בתשובותיו חלק אבן העזר ד´ סימן נ"ה וכן בסימן נ"ב שהילדים כשרים.

בברכה,
ישראל אלתר