ביקור במוזיאון

חדשות כיפה הרב יהושע ויצמן 25/11/01 11:16 י בכסלו התשסב

שאלה

כבוד הרב שלום.

היתי שמחה לקבל את חוות דעתך על ביקור במוזיאון לאומנות, האם אין באומנות עבודה זרה? ואם אין

קרוב לודאי שבין התמונות והפסלים ימצאו גם פריטים לא צנועים.

איך להתיחס ואיך לנהוג?

תשובה

האומנות אינה עבודה זרה. (האומנות היא כח שאפשר להשתמש בו בכמה דרכים)
יתר על זה - האומנות היא כלי שאפשר להביע בו קדושה.
ובודאי שיש בהתפתחות האמנות העברית עוד אחד מסימני הגאולה הקרבה - התעוררות עם ישראל לחיי אומה בריאה הכוללים גם אומנות בריאה.
"יפיפותו של יפת - באהלי שם" (בראשית רבה)
עם זה - אין מטרה זו מקדשת את האמצעים - ואומנות המציגה פריצות, עבודה זרה וכדו' אינה אומנות בצורתה הבריאה אלא בצורתה הפסולה ומקולקלת.
על כן היחס לאומנות הוא יחס חיובי וכמו שאמרו חז"ל "מי שלא ראה ביהמ"ק השני - לא ראה בנין יפה מימיו"
אלא צריך לדעת להבדיל בין אומנות טהורה, אמיתית, רוחנית לבין אומנות נמוכה ורדודה.
מקורות לעיון: אגרת קנ"ח, אגרות הראי"ה א'.

אנחנו מקוים שענינו על שאלתך.