בינו לבינן

חדשות כיפה הרב רפי פוירשטיין 01/04/03 09:10 כח באדר ב'

שאלה

בס"ד

לרב שלום,

אני רווק בן 24, בני"ש, הלומד בבר אילן. אני בימים אלה מחפש את בת זוגתי לעתיד, ומי יתן וה' יהא בעזרי במלאכה זאת.

אציין ואודה, כי שאלתי במקומות אחרים גם כן, אולם לא קיבלתי תשובה להנחת דעתי.

מצאתי עצמי לאחרונה מהרהר בנושא הזוגיות, ענייניה ומורכבותה - והנושא מעסיק אותי. אבקש לשאול על כן שאלה:

אני מרגיש כי טמונים בי, באמת ובתמים, כוחות נפש רבים, אותם אני מנסה ומקווה להפנות לאפיקים שעניינם חיי-תורה וחסד, עד כמה שבאפשרותי. לענ"ד, אין אני אומר זאת מתוך יהירות או גאווה, אלא כיוון שאני מוצא עצמי מהורהר יתר על המידה בשאלה כיצד אוכל להבטיח, מניין לי, שבהתקשרותי עם מישהי - למטרות חתונה בלבד - דבר זה ישקיט את יצרי עד סוף כל הימים, ויסדיר את מחשבותי? הרבה בנות נושאות תכונות נפלאות בקרבן, אני רואה זאת סביבי, ואולי לא אצליח למצוא רק אחת שתמלא את החלל בקרבי.

מצאתי בנות טובות וחשובות, שאף עם חלקן הייתי מוכן ומעוניין להמשיך את הקשר. לכן לא נראה לי שהבעיה היא אך מחסור קשה מדי בזוגיות. לא זו הבעיה. אלא, אמקד - החשש המנקר בי הוא שברבות הימים, אף שאמצא בשלב כזה או אחר את המיועדת לי - ובאמת אשמח עימה בלב שלם, שמא יווצר חלל, של תכונות נוספות, של שאיפות, אותו ח"ו אחפוץ למלא ע"י קרבה אף למישהי אחרת. ומחשבה זאת מטרידה אותי מאוד, שכן אין אני חפץ בה, ומעוניין אני לקוות שבאותה שאמצא אכן אסתפק עד סוף ימי. האם זו בעיה בי? אם כן, במה?

יתכן לומר שכעת אני בשלב טרומי, והעניין מאבד מעט מהפרופורציה הכ"כ נחוצה לו, ובע"ה כשאתחתן יעברו הדברים ויהיו כלא היו.

האמנם? זו התשובה? האם דורש זה עבודה מיוחדת? אם כן, במה?

אשמח באם יוכל הרב לענות בתשובה מפורטת ככל הניתן, שכן ברצוני ממש לעבוד ולהתקדם בנושא זה.

תשובה

ב"ה
רוב שלומות

1. אין, לא היה ולא יהיה קשר זוגי מושלם! תיאור הזוגיות כמצבור תכונות 'א' - המקביל/משלים מתבור תכונות - 'ב', כך שאין 'חללים' {בלשונך}, שייך במקרה הטוב למלאכי השרת, אך בודאי לא לבני אדם.
זאת משתי סיבות:
א. ההסתברות להתאמה כזאת - אפסית.
ב. גם אם היתה התאמה כזאת, היא היתה נכונה ליום הבדיקה. אך כיון שהאדם הוא יצור משתנה, הרי שהתכונות שנמצאו ב-'א' היום לא בהכרח ימצאו בו מחר. ולכן תמונת העולם שאתה מצייר לעצמך, פשוט איננה נמוכה.

2. מה יש, אם כן?
יש בניה מתמדת. התאמה היא תוצר של תהליך מתמיד של הידברות, נתינה, אמפטיה, וכמובן אהבה. התאמה פירושה - צניעות, המעטת האני ופתיחת מקום בלב ואלר, לשני, לאשתך לעתיד.
3. הפחד שלך, החוסם אותך, לפחות לפי מה שאתה מתאר, נובע מראיה לא נכונה של הדברים.
שיהיה ברור - משברים ישנם גם ישנם בחייו של כל זוג נורמאלי, אך בראיה נכונה המשבר מהווה א המניע ליציר מחודשת, ולמעבר לשלב עמוק יותר של קשר הדדי.

4. מה דעתך על דור המדבר שחטאו בעדל. משה - לא חזר בזמן ועל כן לא מילא את החללים שנוצרו, והם הלכו הלאה? אנו בונים ויוצרים.
נסה להשתחרר מהתפיסה המתמטית-פיזיקאלית שהצגת כלפי יחסי בנחי אדם, והיפתח ליחסים נפשיים, שלבניה ותיקון.
5. ולכן החיפושים האינסופיים אחרי רשימת תכונות מוטב שיחליפו את עצמםן אחר אישיות , פתוחה, ענווה, בעלת עצמיות אך האהבת ללמוד, להקשיב ולהתחדש.
בברכת הצלחה רבה
רפי פוירשטין
רפי פ