בינו לבינה

חדשות כיפה הרב שי פירון 08/11/01 05:54 כב בחשון התשסב

שאלה

אני בתחילת השנה עזבתי את אורנית אבל זה לא קשור יש איזשהו בן שאני פשוט חולמת עליו וממש רוצה אותו האם י איזשהו איסור נגד זה?

תשובה

ב"ה

שלום לך אלמונית,

חכמים קדמונים קבעו שהרהורי עבירה קשים מעבירה. המשמעות היא שטהרת המחשבה, שמה שאני חושב ביני לבין עצמי, משקף באופן עמוק את עולמי הרוחני.
כמו שמחשבה טובה - מצרפה הקב"ה למעשה, כך מחשבה רעה פוגעת באופן עמוק באדם. אין איסור מוגדר אבל עצם המחשבה מנוגדת לכל תפיסת העולם שלנו ולכל הבנין הנכון של מערכת החיים בין איש לאישה.
אני ממליץ לך לעסוק רבות בשאלת הצניעות ומקומה בחיינו, אני ממליץ לך להקפיד על אמירת קריאת שמע על המיטה בכוונה גדולה,

ויהי ה' בעזרך.

שי