בינו לבינה

חדשות כיפה הרב אלישע פיקסלר 01/09/06 17:06 ח באלול התשסו

שאלה

שלום הרב, אני בת 18 וחצי..יש לי חבר ואנחנו בונים על חתונה..

בעיקרון כל חיי חלמתי על להיתחתן בגיל 22 כשיש לי תואר ביד..ושאני יוכל לעבוד..רצה הקב"ה והפגיש אותי עם הזיווג שלי (ככה לפחות אני חושבת) מוקדם..

בעיקרון התכנון הוא להיתחתן בגיל 20..כשאני מסיימת שנה ראשונה ללימודים והוא בצבא..או הסדר או עתודה שזה גם בעיה -אנחנו לא יודעים מה כדאי לו לעשות..בנתיים הוא התחיל הסדר..

השאלה שלי היא בעיקרון אם להמשיך ללכת על זה..

ולא ללכת לפי התוכניות שלי כביכול..או לעזוב ולחיות לפי התוכניות שלי..ואולי להיצטער..מצד שני אולי להיצטער שהתחתנתי מוקדם..

אשמח אם הרב יוכל לעזור לי לפתור את הבעיה..

אני רק יודעת שהקשר שלנו הוא לאא סתם..

וגם אם אני אחליט ללכת לפי התוכניות שלי אני יוכלה להיצטער על זה כל חיי..

לא יודעת אם אני קצת מסגירה את התשובה בשאלה..

אבל אולי אני רוצה יותר ביטחון בהחלטה שלי..

שהרי הבעיה העיקרית היא הכסף..כי בגיל צעיר יותר קשה להרוויח כסף..!

תודה על ההקשבה...טלי!!

תשובה

שלום
"רבות מחשבות בלב איש ועצת ה' היא תקום". פעמים רבות אנו מתכננים תכנונים, אך מעליהם נדרשים אנו לשמוע ולראות מה ה' הטוב מתכנן עבורנו ולא מה אנו מתכננים בשבילו שיעשה למעננו, ובפרט בנושא הקמת בית בו נאמר "מה' אישה לאיש" ולכן אם ברור לך שזהו בן זוגך הרי ראוי לדון יחד עימו על שלל הקשיים הנמצאים עבורכם ולקבוע יחד את עתידכם המשותף בו תתמודדו יחד עם העתיד עם שאלת הכסף ועוד שאלות נכבדות מזו כגון מתי להתחתן וכיוצ"ב
בברכה
אלישע פיקסלר