בינו לבינה

חדשות כיפה הרב מיכאל ברום 17/06/04 22:53 כח בסיון התשסד

שאלה

בעייני, יש בעיה גדולה מאוד עם הצניעות ואיסורי הגיעה. נער ששומר נגיעה כמו שצריך ונזהר שלא לדבר יותר מדי עם האישה, אומנם מקיים את ההלכה, אך כשהוא מגיע לגיל מבוגר יותר אין לו שום מושג איך צריך לדבר עם בן המין השני משום שאין לו שום ניסיון קודם. בעייני, צריך דווקא לדבר קצת עם נשים בשביל ללמוד את עולמן.

מה התשובה שלך לנושא?

תשובה

שלום רב:
בוודאי שלפני שבחור יוצא לדרך למצוא את בת זוגתו יש להדריך אותו בצורה נכונה ומתאימה כמו כן לפני הנישואין יש ללמד אותו איך לבנות את הזוגיות בצורה נכונה מתוך מודעות למבנה הנפשי של האישה השונה מהמבנה הנפשי של האיש.
אל לנו להשלות את עצמנו שבחור שגדל בחברה מעורבת יידע בגלל זה להתייחס לאשתו בצורה הנכונה אין קשר בין הדברים ואדרבא לפעמים נוצרים אפילו עיוותים ובוודאי שאין זו סיבה להכשל באיסורים לכן הפתרון כפי כנאמר לקבל הדרכה נכונה ומתאימה.
בברכת התורה: מיכאל ברום.