בינו לבינה

חדשות כיפה הרב שי פירון 19/12/02 12:56 יד בטבת התשסג

שאלה

אני בכיתה ט' ואני גרה בקיבוץ דתי.

כל הפעילויות שלנו כנוער הם מעורבות(כולל בני עקיבא)

רוב הילדים שומרים נגיעה ואני לא,האם מותר להם להעיר לי או לנסות לשכנע אותי אם הם יודעים שדעתי לא תשתנה.

תשובה

ב"ה

שלום לך!

השאלה היא לא אם מעירים אם לאו אלה איך מעירים. אני בטוח שרצונם של החברה זה ליצור אוירה נעימה וראויה לחברת הילדים. אין בכך גם. מותר לחברים לרצות בדפוסי התנהגות ראויים אבל אין להם להעיר הצורה פוגעת ומעליבה. אין להם להעליב וכו'.
מה שתמוה בעיני הוא העובדה שהחלטת מראש שלא לקבל שום הסבר ושום ביאור בעניין זה מכריחה בירור נוסף על מה ולמה החלטת שלא לנסות לבחון את העמדה שלך שנית כדי להבהיר לך מה הדרך הראויה והנכונה?

בהצלחה!

שי