בינו לבינה

חדשות כיפה הרב שי פירון 08/11/01 19:04 כב בחשון התשסב

שאלה

יש לי 2 בעיות :

1) אני הרבה מאוד זמן עובר על הוצאת זרע לבטלה, אמנם קראתי והבנתי אך אני לא מצליח להפסיק עם זה, איך אפשר להפסיק.

2) יש לי בעיה שאני מתכתב עם בת איך אפשר להפסיק עם זה ולהפסיק לחשוב עליה ועל בנות בכלל.

תשובה

ב"ה

מאיר,

הוצאת זרע לבטלה אינה בעיה חדשה. יחד עם זאת היא לא גזירה משמים.
ישנם כמה שלבים מרכזיים בהתמודדות עם הבעיות הללו:
1. עליך להתמודד מתוך עוצמה ולא מתוך חולשה.
2. עליך להתמודד מתוך אמונה בכוחך ולא מתוך תחושה של פחד גדול וכניעה.
3. עליך למלא את חייך בתוכן של עשיה וחסד, של השתדלות לתרום לזולת ולא לשקוע בעצמך, במחשבות פרטיות, וכו'.
4. בכל פעם שאתה מרגיש קרוב לכך, עליך להשתדל להמצא בחברת אנשים או לשוחח בטלפון עם משהו, וכו'.
5. וכלל, גם אם יש כשלון כזה או אחר, אל לך ליפול ליאוש. האמן בעצמך ובעז"ה תראה ברכה גדולה.

בנוגע להתכתבות עם בנות, ככלל, זה לא בריא וכדאי שתפסיק עם כך, ובהקדם.

בברכה,

שי