בינו לבינה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 16/12/01 05:35 א בטבת התשסב

שאלה

שלום!

אני דרור בן 16. השאלה שלי לא כל-כך קשורה לאמונה אבל לא היה לי את מי לשאול.

אני די מודאג לגבי חבר שלי שהוא מדריך בשבט עמיצור (כיתה ט). הוא פעם רמז לי שהוא נדלק על החניכות שלו .(שהם בסך הכל קטנות ממנו בשנתיים אם לא פחות). חשבתי שזה סתם. אבל בזמן האחרון הוא כל הזמן מדבר איתה ועליה, והוא עובר ליד הבית שלה בכל הזדמנות. הוא טוען שזאת אהבה.

הבעיה פה זה לא הגיל זה הקטע שהיא חניכה שלו והוא מדריך שלה. אני לא ממש מבין בקטע של בני עקיבא אבל אני לא חושב שקשר כזה קרוב בין חניכה למדריך מותר.

אני צריך לתמוך בו בקשר הזה או לנסות לשכנע אותו לשכוח מאותה ילדה? ואיך אני עושה את זה?

תשובה

לדרור
שלום

אתה ממש צודק שמשהו מציק לך בקשר הזה,
הקשר של מדריך וחניכה בגיל הזה דומה לקשר בין מורה לתלמיד. זה קשר שעלול להרוס את כל המסגרת הלימודית. גם כאן הקשר הזה עלול לפגוע קשות בכל הסניף.

אם ההורים באזור ידעו שיש מדריך שהם מפקידים בידיו את ביתם היקרה והוא לא ממש עושה את שליחותו החינוכית, אלא הוא מסתכל על בנותיהם במבט של תאוה הם היו מיד מוציאים את בנותיהן מן הסניף ושלום עליך נפשי.

האמירה שלו שזו "אהבה" היא מילים בלבד. כל אחד שהולך אחרי תאוות ליבו מיד נותן לזה שם של קדושה "אהבה".

האם להתאהב בילדה בגיל כזה זו אהבה. האם הוא נותן לה משהו אמיתי?
אולי הוא פוגע בה באופן אנוש, במצב שהיא לא יכולה להתגונן מולו.
אולי הוא מנצל את הכוח שנתנה לך תנועת בני עקיבא על מנת לחנך ובכוח הזה עצמו הוא מקלקל.

החבר שלך צריך ללכת הביתה. להרגע, להתקרר, ורק אחר כך לבדוק אם הוא ראוי בכלל לכבוד הזה.
להיות מדריך בבני עקיבא - זו רמה מוסרית. ולחבר שלך אין את זה. כדאי שידע איפה הוא עומד.