בינו לבינה

חדשות כיפה הרב דוד סתיו 29/11/01 08:03 יד בכסלו התשסב

שאלה

לרב שלום!

ברצוני לשאול שאלה לגבי דבר שנאמר לי אך איני בטוחה בכך.

הרי יש דבר שנקרא "הוצאת זרע לבטלה, רציתי לדעת מה זה אומר ואם באמת קיום יחסים בין איש לאישתו הוא רק למטרת פרו ורבו ?

בתודה מאיה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

למאיה שלום,

מסגרת יחסי האישות בין אדם לאישתו אינה קיימת אך ורק למטרת מצוות פריה ורביה. מעבר למצווה זו החשובה כשלעצמה, קיימת מצווה שניה המכונה 'מצוות עונה' כפי שנאמר בתורה: "שארה כסותה ועונתה לא יגרע".

ולכן בעל חייב לפקוד את אשתו גם כשאין אפשרות שייוולד ילד כגון בתקופת ההנקה או ההריון או בגיל מבוגר. הוצאת זרע לבטלה היא השחתת הזרע תוך כדי גירוי הגבר וללא קיום יחסי אישות.

בברכה, הרב דוד סתיו

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן