בינו לבינה - דיי דחוף!

חדשות כיפה הרב שי פירון 25/09/02 11:55 יט בתשרי התשסג

שאלה

לכבוד הרב שלום!

רציתי לדעת מה דעתו של הרב בנוגע למצב שלי כיום.

אני אחד שצריך קשר. לא יודע אם צריך אבל כשאני לא בקשר עם מישהי אני מרגיש שחסר בי משהו.

לפני כ-6 שנים כשהייתי בערך בכיתה ו' אני זוכר את עצמי "נדלק" על מישהי מהשבט שלי.

וזה לא נפסק מאז אבל אף פעם לא אמרתי לה את זה.

לפני שנה נכנסתי להדרכה של שבט ---- והיא אחרי חצי שנה נכנסה להדריך איתי גם. אנחנו לא המדריכים היחידים (יש איתנו עוד בן ובת). לפני שבועיים אמרתי לה את מה שאני כבר הרבה זמן מרגיש כלפיה והיא אמרה לי שזה הדדי (יש לציין שאני בכיתה י"א).

מאז שדיברנו על זה, אנחנו בקשר טוב לא קרובים לחברים אבל בקשר טוב.

רציתי לשאול את כבוד הרב אם יש עם זה בעיה?

יש לצין שהקשר לא נוצר כדי שהוא יהיה באותו מצב אלא כדי שהוא ימשיך להתפתח.

אם יש בעיה עם זה מה הבעיה?

בברכה אני.

תשובה

ב"ה

שלום לך,

אני מבין את הצורך שלך למרות שיש להבין את המניע. מה גורם לך להרגיש שחסר לך סוג כזה של קשר.
האם קשה לך להיות עם עצמך? האם חסרה לך חיבה? מה גורם לך לרצות להיות בחברתה של בחורות?
ולגופו של ענין: אינני רואה ערך בחברות בגיל זה. אני חש שיש בכך פרצה גדולה המסוגלת להוביל את האדם למצב שבו הוא לא מסוגל לשלוט על יצריו.
לכן, אני מציע לך לא להדק את הקשר אלה לשמור על "Tש נמוכה" במידת האפשר. וכפי שהצלחת לא לממש את הקשר עד עתה כך תוכל להתאפק עוד שנה וכך תובילו את הקשר לאפיקים רציניים יותר.

בברכה,

שי