שאל את הרב

בינו לבינה דחוף!!!

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 05/11/06 12:37 יד בחשון התשסז

שאלה

אז ככה אני בת 14 ואני בבני עקיבא וכמו שאתם יודעים זה מעורב..

לפני כמה שבתות תהחילו להגיע בנים לשבט..

אני מדברת איתם והם כמו ידידם..השאלה היא..

האם חל איסור שיהיה לי בגיל זה ידידים גם אם אני יודעת שלא יתגלגל מזה רומן (סליחה על המילה) או משו כזה?

ומהו הגיל שבו ישנה אפשרות לחבר?! תודה מראש חן.

תשובה

שלום רב
כלל, כל עוד לא הגעת לגיל בו החתונה היא אופצייה ראלית ומטרתך היא כזו לא כדאי שיווצר קשר רגשי בין בן לבת. כיצד נוצר קשר אישי ומהו הגבול בין 'סתם לדבר' לבין יצירת קשר קשה להגדיר. אני חושב שנקודת המבחן היא הלב: האם אחרי שהדיבור נגמר או בזמן השיחה יש לך הרהורי אהבה או הערצה כדאי שתשתחררי מזה מהר. כמו כן לא כדאי שתיצרי עם בן שיחה אישית במקומות אינטימיים ולא ליד החבר'ה כי גם זה יוצר קירבה.
עד כאן תיארתי את המסגרת האפשרית לשיחה מתוך הבנה לכך שלא טבעי שגבר ואישה לא ידברו ביניהם כלל אפילו שזה שיחות חברתיות אלא בגיל חתונה ולמענה. אני רוצה רק להסביר לך למה כל כך חשוב להתרחק מחברות:
א. זה פוגע או עלול לפגוע רגשית אם תתחברי יותר מדאי וזה יתנתק וכיוון שעד חתונה יש עוד זמן רוב הסיכויים שהוא יתנתק.
ב. כיוון שחכמינו ידעו את הסכנות שיש בקשרי בנים-בנות הם ציוונו לא להביא את עצמנו לידי נסיון בתחום העריות, כי'אין אפוטרופוס (אחראי, מי שיכול להגן) על עריות'.

זה בקצרה מאוד לשאלתך, שתצליחי בדרכך,
אריאל

כתבות נוספות