בילוי בקניונים.

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 08/09/02 20:05 ב בתשרי התשסג

שאלה

איני מבינה את פשר התשובה לגבי בילוי בקניונים.

הרי ידוע שבכל מקום מסתובבות בנות בלבוש לא צנוע.

באוטובוס,ברח',וגם בתור לסופרמרקט...

איני חושבת שיש סיבה לאסור להכנס למקום זה או אחר מכוון שאנו לא שולטים בתפועה ואינננו יכולים למנוע אותה.

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

את מתכוונת ל :https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=11383

נראה לי יש לדון בדבר זה משתי נקודות מבט:

1) הלכתית- מבחינת ההלכה האדם צריך לשמור על קדושת נשמתו שמושפעת לעיתים גם ממראה העניים ולכן אם צריך לקנות בקניון קונים אבל אם לא צריך ויש אפשריות קניה אחרות-יש ללכת לקנות במקום אחר.
אותו הדבר בהליכה ברחוב - טם ניתן להגיע למקום מסויים דרך רחוב ראשי ודרך רחוב צדדי יש לךהעדיף את הצדדי על הראשי העיקר לא לפגום בנשמה.
אגב לא צריך לראות "הרבה" כדי לטמא את הלב.
2)תרבותית- הקניון מסמל משהוא .
כל פרט שבו מחושב מראש ע"מ לגרום לי לקנות:
הריחות,
הצבעים,
מיקום הפתחים והחלונות
בילוי לילדים בילוי לנוער, בילוי למבוגרים
הכל הכל מתוכנן שיהיה שם הכל הכל ,
כל התאוות בקומה אחת!!!
וכיוון שזה כך אז ציבור המבקרים נותן את הפידבק ומתנהג כמקום בילוי כי לזה זה נועד !! להסתובב שם 5 ו 6 שעות עם הפסקת מסעדה ולהמשיך להסתובב.

אני לא חלק מזה. נקודה.

התרבות שלי היא שונה.
הבילוי שלי הוא שונה.
אז מה לכל הרוחות יש לחפש שם ??????

בברכה,

עוזיאל