ביטול מועדים

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 05/01/06 12:53 ה בטבת התשסו

שאלה

איזה חגים או צומות לא יתבטלו לעתיד לבוא ?

תשובה

בעז"ה

שלום רב,

יש כמה מדרשים ומקורות בנושא, נגע בחלק מהם.

1. מקרא מפורש לגבי צומות "צום הרביעי (י"ז בתמוז) וצום החמישי (ט באב) וצום השביעי (צום גדליה) וצם העשירי (עשרה בטבת) יהיה לבית יהודה לששון ולשמחה ולמועדים טובים והאמת והשלום אהבו" (זכריה ח,יט)
תעניות החורבן יהפכו לימים טובים עם בנין ביהמ"ק במהרה בימינו.
נראה שתענית אסתר ותענית בכורות- שאינן בשל אבל וחורבן אלא תעניות תשובה-ייתכן וישארו.

2.מופיע במדרש כי לאחר הניסים העצומים של הגאולה החדשה ישכחו ניסי יציאת מצריים ופסח- אך מסבירים שאין הכוונה שלא יחגגו פסח כלל אלא רק יתגמדו ניסי יציאת מצריים אל מול ניסי הגאולה שלנו. (ר' מהר"ל הקדמה לנצח ישראל)

3. מופיע שלעתיד לבא יתבטלו כל המועדים מלבד פורים- אך אינני בטוח שזה כפשוטו...

בברכה,
אור
צוות ישיבת צפת
or.tzfat@gmail.com