בחירת שם לתינוק

חדשות כיפה רבני בית הלל 22/05/12 09:28 א בסיון התשעב

שאלה

בוקר טוב,

אני צפויה ללדת בן זכר בע״ה בח׳ במנחם אב (תאריך משוער) ואשמח להתייחסות לגבי התלבטות בבחירת השם. אנחנו מתלבטים בין עומרי לעידו.

אשמח לתשובה בהקדם

המשך יום נעים

תשובה

אסתר שלום רב,
ושיהיה לכם בשעה טובה.

ככלל, ההלכה איננה מרבה להתייחס לסוגיית שמות הילדים, ומקובל להשאיר את הדבר לשיקול דעתם של ההורים. עם זאת, דווקא בין שני השמות שאתם מתחבטים לגביהם יש הבחנה הלכתית ברורה, וחד-משמעית.
התלמוד הבבלי (יומא לח, ב) תוהה מה פשר הכתוב "ושם רשעים ירקב" (משלי י, ז), ומביא את דברי ר´ אלעזר: רקביבות תעלה בשמותן, דלא מסקינן בשמייהו. הווה אומר, שאין לקרוא לבן בשם של רשע (כך רש"י שם).
כך מובא אצל כל הפוסקים, וכך ראוי לנהוג.
אם כן, מאחר שעמרי היה, כידוע, מלך רשע, מן הראוי להמנע מלקרוא לילד בשם זה.
מנגד, עידו (או עדו, לפי המקור התנ"כי) היה אחד מן הנביאים (ראו זכריה א, א, וכן דבה"י ב יג, כב), ובוודאי שמדובר בשם ראוי ונאה, על שם אחד מקדושי ישראל בדורות הקדמונים.

כל טוב,
ושוב - בשעה טובה ומוצלחת!

צחי הרשקוביץ
רב קהילת "נצח שלמה", פ"ת.

רבני בית הלל משיבים על שאלות גם בפייסבוק - כנסו עכשיו - http://www.facebook.com/B.Hillel?filter=2