בחירת שם לתינוקת

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 01/05/13 21:34 כא באייר התשעג

שאלה

שלום רב,

אימי נפטרה לפני שנה וחצי ממחלת הסרטן, המוות נוצר כתוצאה מרשלנות רפואית, אימי הייתה אישה בעלת שמחת חיים ואושר וצעירה בת 47., המחלה שכנה בגופה מספר מועט של חודשים (שלוש חודשים במספר).

לאימי קראו תמר , בעזרת ה׳ לביתי אני רוצה לקרוא תמראל ורציתי לשאול האם השם מתאים וכדאי. האם מותר לקרוא לילד בשם של אדם שנפטר, חשוב לי לציין כי המוות כתוצאה מרשלנות רפואית. אמח לקבל את עצתכם החשובה לי.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

מותר ורצוי לקראו לילד על שם נפטר יש בכך המשכיות יפה.
על פי הקבלה ישנם שמות שאינם ראויים- אני בנושא הולך על פי ההדרכה שקבלתי מרבותי שאומרת שאין כל בעיה לתת כל שם ליל או לילדה מלבד שאין זה שם של דמות רעה בתנ"ך או בהיסטוריה או שם שאינו עברי. על כן אין אני רואה בכך בעיה.

כל טוב

הרב אביע"ד סנדרס