בחירת שם לתינוקת

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 18/09/11 15:06 יט באלול התשעא

שאלה

שלום,

אני צפויה ללדת בעוד כ 4.5 חודשים אך כבר עכשיו יש לנו שם שאנחנו אוהבים עבור התינוקת.

השם הינו נאור כאשר סבתו ואחותו הקטנה ז"ל של בעלי שמן היה נערה.

ולזכרן החלטתנו להשתמש באות הראשונה של השם שעם הזמן עוד הרבה לפני ההריון התחברנו לשם נאור ולמשמעות שלו.

האם זה נכון לקרוא לתינוקת נאור למרות שאחותו נפטרה בגיל מאוד צעיר (סיבת המוות אינה ידוע לפני 36 שנים) וסבתו נפטרה בגיל 80 לפני חצי שנה.

שם המשפחה שלנו הינו אסיף.

תודה רבה.

תשובה

בעזה"י

שלום,

מופיע בספרים הקדושים שכשתינוק נולד ניתנת להורים רוח הקודש מיוחדת לבחור את השם שהכי מתאים לתינוק.
לאור זאת, אפשר להעלות הצעות ורעיונות לשמות לפני הלידה- אך לא כדי "להנעל" על שם עד שתראו את התינוקת כשתבא בשע"ט.

שנית, כדי לנסות ולבחור שם שמתאים לתינוקת ולא להלביש בכח שם שהוא לזכר או על שם מישהו.
אם אתם גם אוהבים את השם והוא גם נראה לכם מתאים לילדה- אז אפשר לקרא על שם.

נהוג שלא לקרא על שם אנשים שנפטרו בצורה לא טבעית או בגיל צעיר, עם זאת, אם משנים את השם כך שהוא לא זהה לנפטר אלא רק מזכיר או קשור- אין בכך בעיה.

שיהיה במזל בשמחה ובברכה
אור