בחירת שם לבן

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 13/05/09 12:42 יט באייר התשסט

שאלה

שלום רב,

מבקשת יעוץ בנושא שם לבן שנולד ב- 29/4 בשעה 5:30 לפנות בוקר תאריך עיברי ה' באייר. ברית עדין לא נעשה בשל צהבת לכן מבקשת התייחסות דחופה ככל הנראה שיהיה ברית בתחילת שבוע הבא.

השמות שאנו רוצים הם: אביב, אופק, אדם אודה להמלצתך וחוות דעתך

תודה מראש

תשובה

שלום

אביב ואופק הם שמות בעלי משמעות חיובית.

לגבי השם 'אדם', ישנו מנהג שכתבו אותו חלק מספרי הסוד, ששם שהופיע בעולם לפני אברהם אבינו, אין לקרוא בשם הזה לילד.

אך כיוון שזה שייך לתורת הנסתר, זה אינו מחייב הלכתית, ועל כן אתם יכולים לקרוא גם בשם 'אדם' אם תרצו.

מזל טוב