בחירת חברה/אשה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 17/09/02 01:41 יא בתשרי התשסג

שאלה

קודם כל אני מצטער שאני מפריע ערב חג אני מודע שהזמן של הרב יקר, ועל התשובה שתבוא אני מודה מראש!השאלה היא: אני יוצא עם בחורה זמן מה היא יחסית נחמדה אך אני לא מצליח להתקשר נפשית (לפחות בנתיים)וגם לטעמי היא לא מדהימה ביופיה והסיבה שאני פשוט לא מפסיק היא שאני לא רוצה להיות כמו סתם משהו חיצוני..(שמחליט ע"פ הסתכלות חיצונית) ושאלה שניה (שהיא קשורה)- מאידך נקשרתי לבחורה אחרת שלא מעונינת בי (כנראה)..האם שייך להתפלל שהיא תשנה את דעתה ופתאום כן תהיה מעונינת..סליחה כי אני יודע שדשו בכל הנושאים האלו מליון פעם אך זה חשוב לי עד מאוד! חג שמח !! יהודא.

תשובה

ב"ה.

ברכה ושלום.

1-אני חושב שעליך להחליט בהתחשב בעוד גורמים נוספים.
קשר נפשי לא צריך להתפתח בשלב זה.
צריך לראות שיש מינימום של קשר נפשי !! והאם נראה לך ולה שאת הקשר הבוסרי והבראשיתי הזה ניתן לפתח
ולהעצים במשך החיים.
אי אפשר להתחתן אם אין קשר נשפי אולם בשלב זה עליכם לדדוק את היתכנותו.
אותו בדבר לגבי היופי . אם היא נאה בעינך כעת ולא דוחה במראה זה בסיס טוב להתקדמות הלאה.
יופי הינו סובייקטיבי וזה מאוד תלוי בך !!
2) אני חושב שאתה עושה טעות שאתה נפגש במקביל עם עוד בחורה !!
יתכן שזו הסיבה שאינך יכול להקשר נפשית לראשונה...

היה ממוקד !!!
המשחק הזה בין שתיהן לא טוב ואף מזיק.
תתפלל שהשם יכוון אותך בדרך הנכונה, תתפלל על עצמך.

בברכה,

עוזיאל