בחירת בת זוג

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 02/09/16 01:28 כט באב התשעו

שאלה

בס"ד.

שלום לרב ותודה שהרב מפנה מזמנו בשבילי.

אני אמנם לא יוצא לדיטיים כעת. וכנראה שבארבע שנים הקרובות לא אצא [שנה ישיבה שנתיים צבא ועוד שנה ישיבה בע"ה] אך כבר כעת מטרידה אותי השאלה הבאה: אני באמת לא מדבר יותר מידי עם בנות בפרט בשנתיים האחרונות.. וישנן בנות שאני גם בכלל לא דיברתי איתן.. אבל סוף סוף כמובן אני מכיר בנות. ומתוך הבנות הללו ישנן כמה וכמה בנות שנראה לי ממש אפשרות לצאת איתן בעוד ארבע שנים במידה והן יהיו פנויות.. [חלקן גם קטנות ממני]

והשאלה היא איך זוכים לדעת לסנן בנות ולדעת עם מי מהם הכי מתאים לצאת.. ולשכוח מהבנות האחרות בקטע של חתונה..

הרי בפשטות כולן יפות חכמות ומעל הכל עדינות וצדיקות.. כל העיסוק בזה מטריד ומקשה מאד על ההתקדמות הרוחנית בשנים הללו לפני היציאה לדייטים..

מקווה שהשאלה הייתה ברורה.. תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה,

אשריך שאתה חושב על עתידך! והלוואי שכולם היו עושים כן בכל הנושאים, ולא מתעסקים רק בהווה.

בשנים שתהיה בישיבה ובצבא תתבגר ותלמד להכיר את עצמך יותר טוב. בישיבה תיפגש עם גודלה של התורה ועם עולם הערכים שאתה מבקש לבנות את חייך על פיהם. גם 'דרך הארץ' שלך תשתפר, שתצטרך לחיות בתנאי פנימיה ולהתחשב בחברים וכו'.

הכלל הוא פשוט: ככל שהעבודה הפנימית תעשה בצורה טובה יותר בשנים אלו - כך תוכל לדעת כראוי איזו בחורה מתאימה לאישיותך, לערכיך ולתפיסת עולמך. וכשתגיע להכרה זו, תוכל להתחיל לחפש.

מבחינה חיצונית כל האנשים נראים 'רגילים' ו'אותו הדבר'. ושמתחילים להכיר לעומק את אישיותם ואת תפיסת עולמם מגלים את השונות.

כמובן, ראוי להתייעץ עם אדם בוגר שמכיר אותך, ויוכל ללוות אותך לאורך הדרך.

מאחל לך שתהיה לך ברכה גדולה בלימודך בישיבה

יוגב כהן
הר ברכה