בחירה

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 14/06/13 17:12 ו בתמוז התשעג

שאלה

מה פוסקת ההלכה על הנושא של בחירה של משהוא שאינך חייב בו והוא מסכן את חייך וחיי משפחתך אך הוא למען הכלל

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום רב

התשובה היא שתלוי מהו הדבר. יש דברים, כמו מלחמת מצווה, שאדם חייב לסכן את חייו עבור הכלל. יש דברים שהם רשות, ובהם יתכן שיהיה אסור לו לסכן את עצמו עבור הכלל.
בנוגע לבני משפחה, אני לא יודע למה התכוונת בשאלתך, אך לא בטוח שמותר לסכן את בני המשפחה למען הכלל. אם כבר, אדם יהיה רשאי לסכן את עצמו בלבד, לא אחרים. אבל שוב, תלוי מהו המקרה.

אריאל
(המשיב אינו רב)

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן