בחירה נכונה

חדשות כיפה הרב חגי לונדין 29/11/12 21:22 טו בכסלו התשעג

שאלה

שלום.

יש לי שאלה שמטרידה אותי מאוד,

קראתי בספר אמונה שיש אנשים הבוחרים דרך ומעשים לחייהם, וזה לא מה שהקב"ה תיכנן בשבילם בעולם הזה אז הם מקבלים "מכות". עכשיו לכל אחד יש חלומות ושאיפות אבל תמיד קשה בדרך ,או לא מסכימים איתך, או שפשוט מרגישים לבד מאוד. איך אני יכול לדעת שמה שאני שואף אליו או חולם להגשים טובים בעייני הקב"ה?. יכול להיות שבגלל שחוטפים "מכות" בדרך זה אומר לעזוב את העניין? או שפשוט זה המכות של מי שמתאמץ להגשים דברים בחייו. שזה הכי נורמלי. ?!

תשובה

שלום וברכה

בימינו שאין נבואה, הדרך לדעת האם אנו בכיוון הנכון הוא על ידי שימוש בשכל ובתורה. אדם לא אמור להחליט החלטות על עפי 'מכות' שקיבל, אלא המכות יכולות לשמש לו כסימן שיש לו לבחון את דרכיו, אבל ההחלטה כמובן תתקבל מתוך שכל ותורה כאמור. למשל אם אדם הולך לעשות משהו חיובי על פי התורה וההגיון (להתפרנס, להתנדב בדברים ראויים וכו'), אם הוא נתקל במעכבים, נפרש אותם שהם נסיונות מאת הקב"ה שהוא אמור להתגבר עליהם ולהצמיח כוחות חדשים מהם, אבל הוא חייב להמשיך ולדבוק במשימתו הראשונית. וכן להיפך - אם אדם הולך לעשות מעשה שלילי על פי השכל והתורה, (לגנוב למשל) והוא מצליח במעשיו, הרי ההצלחה אינה מעידה כי הוא בחר בדרך הנכונה אלא הקב"ה 'מסייע' לו מצד 'בדרך שאדם רוצה ללכת מוליכין אותו' על מנת שישקע יותר בחטא, וכמובן הוא אמור להתרחק מכך למרות הצלחתו. וכן על זה הדרך

בברכה חגי