בהמשך לשאלת המעוברת

חדשות כיפה הרב מאיר נהוראי 19/04/05 23:14 י בניסן התשסה

שאלה

שיל"ת

דבר ראשון אני אפתח בהתנצלות: כתבתי את השאלה הבאה בטעות ללא הפניה לרב וכשלא קיבלתי תשובה הבנתי ששכחתי לרשום את שם הרב בתחילת השאלה ולכן אני מפנה אותה שוב.

תודה רבה על התשובה לגבי אכילת המצה בפסח, הרב ציין שצריך לפרט את מצבי לגבי חיוב אכילת מצה בליל ראשון למעוברת.

אוכל שלא מתאים לי לאכול בזמן מסוים עושה לי הרגשה רעה ואף הקאות, שיניתי את כל הרגלי האכילה שלי, ואני משתדלת "להקשיב" לגוף שלי לגבי איזו תזונה לאכול ומתי. שאלתי היא לא על עצם אכילת המצה, אלא הכמות שאני חייבת בה במקרה של הרגשה של חוסר רצון לאכול.

תשובה

שלום וברכה

השעור המנימאלי שמקובל ביחס למצה הוא חצי מצת מכונה. כלומר מידת כזית מצה שוות ערך בערך למשקל של 16 גרם. לכן, בתחילה לאחר הברכה תאכלי לכל הפחות חצי מצת מכונה. אם את יכולה לאכול עוד תאכלי שעור דומה באפיקומן.

בברכת חג כשר ושמח
מאיר נהוראי