בהמשך לשאלה על הקבר ומכירת הבית - דחוף

חדשות כיפה הרב שי פירון 08/09/02 22:06 ב בתשרי התשסג

שאלה

לכבוד הרב שלום!

רציתי להוסיף שאין לי מה לעשות בבית וזה גורם לי צער והפסד כסף כי אני לא רוצה לגור בהדר. מה עלי לעשות?

ובקשר לקבר רציתי לציין שאם אני לא אלעה לקברו אף אחד לא יטפל בבית קברות ששם כי אני היחידי שמטפל בו ולפני חצי שנה היה שם בלאגן והייתי צריך לשפץ אותו קצת ובלעדיי הייתי אומר שהוא היה נהרס כבר.

מה עלי לעשות במצב כזה?

תשובה

ב"ה

א. עליך לעשות כל מאמץ למכור את הבית ליהודי. ותוכל להשכיר בנתיים לגוי ולשכור לעצמך בית במקום אחר.

ב. ניתן לשלם לגוי/ה שיחזיקו את הקבר ולעלות לשם אחת לכמה שנים.

בברכה,

שי