בהלכה

חדשות כיפה הרב שי פירון 23/06/01 21:57 ב בתמוז התשסא

שאלה

האם חייבים לומר תחנון במנחה?

או שמא אני יכול מחר לא לומר כי לא בא לי?!

תשובה

ב"ה.

שלום,

מי ערב לך ש"לא בא לי" לא יופיע בקריאת שמע, שמירת שבת או אכילת אוכל כשר?!

עצם הצבת ציר שמירת תורה ומצוות על יסוד הבא לי או לא בא לי, מעורר שאלות נוקבות ביחס למערכת היחסים שבין יחד לבין שמירת תו"מ. אני ממליץ לך לעסוק בהבנת ערך המצוות ובעיקר בהבנת ציווים של חכמים: גדול המצווה ועושה.
מבחנו של היהודי הוא בשגרה, בצירוף המעשים אחד לאחד ולא בהתעוררות רגעית.
לכן, גם אם יש הקלה מסויימת ביחס לתחנון בתפילת מנחה, המניע לשאלה קשה לי עד מאוד.
אשר על כן, אני בוחר שלא להתייחס להיבט ההלכתי הצר ולעורר יחד את שאלת הבא לי כמו גם העובדה שהלא בא לי בא לידי ביטוי דוקא בתפילת תחנון בה אנו מבקשים על הפרט והכלל.

בברכה,

שי