בדיקת חמץ

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 10/04/14 10:57 י בניסן התשעד

שאלה

בס"ד

שלום וברכה למעלת הרב

אני מחזיק בכמה דירות להשקעה זאת אומרת שאני משכיר אותן

ומעולם אני לא גר בהן ולא משתמש בהן

הדבר ברור שכל הזמן השוכרים עוזבים והולכים ושוכרים חדשים באים ונכנסים . זאת אומרת שלא תמיד יש שוכרים שגרים בדירה .

ועתה לעצם השאלה - אם ביום יג בניסן יש לי דירה ריקה ואני עדיין מחפש שוכרים לדירה ובינתיים היא ריקה - האם אני חייב לעשות בדיקת חמץ בדירה ? האם יש פתרון שיפטור אותי מחיוב זה ?

היות וחג פסח קרוב מאוד ולכן אני מבקש אם אפשר לקבל את התשובה בהקדם אפשרי

תודה רבה

בברכת התורה

וחג שמח וכשר !

אבי ששון

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אתה חייב לבדוק את הדירות הריקות. יש פתרון אחד והוא למכור את החמץ במכירת י"ג ניסן לכל הפסח. בכך לא תכול עליך חובת בדיקת חמץ. אבל גם אף אחד לא יוכל להכנס ולהנות מהחמץ שבדירות ההן במהלך הפסח.

שבת שלום
חג כשר ושמח
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן