בגידה

חדשות כיפה הרב חגי לונדין 05/04/13 11:18 כה בניסן התשעג

שאלה

כבוד הרב שלום רב!

אני באה ממשפחה דתייה, כולנו שומרים משתדלים להתחזק אבל אבא שלי מהווה בעיה כאן, לפני כשנה בערך אבא שלי התחיל ללכת למעסה בגלל כאבים שיש לו בגב כתוצאה מתאונת עבודה ואחרי זמן מה אמא שלי בקשה ממנו שיפסיק עם זה כי זה לא בסדר שאשה אחרת תגע בו חוץ מאישתו. לפני יומיים אבא שלי קיבל טלפון ממנה בזמן שהיינו כולנו בסלון, השם שלה הופיע בצג והוא אמר שהוא ראה אותה בטיילת בזמן שעשה ספורט בבוקר והיא שאלה אותו אם הוא רוצה לבוא לעיסוי כנראה שהוא הסכים כי היא התקשרה מאוחר יותר אותו יום שישבנו כולנו בסלון, הוא ענה לשיחה ואמר ״כן כן״ למחרת בבוקר התקשרתי אליו פעמיים והוא לא ענה, חזר אליי אחרי כמה דקות אמר שהוא אצל הפיזיותרפיסטית שזו מילה מתוחכמת למעסה. כשאמא שלי חזרה מהעבודה הוא לא אמר לה שהוא היה אצלה רק בערב אני אמרתי לה. והיא התעמתה איתו והוא אמר לה שהוא אמר לה לידי (שקר). מה אני עושה? נשבר לי הלב לראות את אמא שלי כל כך פגועה? מה עושים במצב כזה? אדם דתי למען ה' מתפלל כל בוקר, ניצל ממוות לאחרונה! איך יתכן שיראת שמיים שלו מאפשרת לו להתנהג כך? אשמח לעצה.

מאיה.

תשובה

שלום וברכה

ראשית נראה לי שהגדרת המקרה הזה כ'בגידה' היא חריפה מידי. לעת עתה הנתונים מצביעים על התנהגות לא ראויה אלם לא יותר מכך. מכל מקום היתי ממליץ לך לא להתערב בסכסוך בין ההורים אלא ליידע את אימך בעדינות למכונים/אישים שמטפלים בבעיות של זוגיות. יש למשל מכון בניין שלם (אפשר לחפש באינטרנט) וכו'

בהצלחה חגי