בגידה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 18/12/02 18:48 יג בטבת התשסג

שאלה

שלום לכבוד הרב

לפי דין תורה האב צריך לפרנס את ילדיו בצרכים הבסיסיים.

המקרה :במידה והאישה נאפה/בגדה בבעלה

דין תורה של האישה: מיתה ( ע"י בית דין )

ההנחה שלי היא שאם אי אפשר לבצע את דין התורה (ע"י בתי המשפט/בתי הדין ), אז לפחות נשללות ממנה זכויות מסוימות, לפי התורה/ההלכה.

השאלות הנשאלות הן :

1. האם גם אז האישה תקבל משמורת ולא הבעל ? (הרי אם היה בית המקדש קיים והיה מבוצע הדין, הרי במצב כזה רק הורה אחד היה נשאר לקבל משמורת .וזה הבעל )

2. האם גם אז הבעל ייחוייב במלוא המזונות לילדיו ? ולא יתחלקו חצי חצי האישה והאיש ?

** יש לציין שאני מדבר על בית משפט לענייני משפחה שמתיימר לפסוק לפי דין תורה. ואני חושש שהוא הולך לפי דין תורה רק בחלק מהדברים (כנראה , לפי הנוחות ).

כל טוב

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

קשה לי להבין מתוך מה שכתבת מה המקרה עליו אתה מדבר.ומה הסיטואציה בה אתה נתון .אכתוב לך באופן כללי.

אישה נשואה הבוגדת עם גבר, בין נשוי ובין לא – נענשת בעונש חמור.
זהוא פגם משפחתי חמור מאוד כי האשה מופקדת על דור ההמשך ולכן כשהמקרה הפוך בגבר נשוי עם בחורה רווקה זה חטא אבל אין עליו עונש כמו על אשה נשואה שנואפת.

דע לך כי העונש הוא לא המדד לחומרת המעשה .
לא מודדים את המעשה לפי צורת העונש.

אסור לנאוף .
זו עבירה חמורה זה לא מוסרי ולא צודק כלפי הקשר הזוגי .האיסור הזה מוטל גם על הגבר וגם על האשה.

בברכה,

עוזיאל

.