בגד אדום

חדשות כיפה חברים מקשיבים 28/08/02 13:04 כ באלול התשסב

שאלה

האם מותר ללבוש חולצה או חצאית אדומות?

תשובה

שלום לך,
אני מעתיק מתוך ספרו של הרב שלמה אבינר "צניף טהור"-צניעות בגדי נשים (עמ' 36):
"בגדים אדומים אסורים הן לגברים והן לנשים, מפני חוקות הגויים בהיותם פורצים גדרי הענווה (שו"ע יו"ד קעח א הגה). וזה כאשר כל הבגד או רובו הבולט אדום, אך אם יש מיעוט אדום מותר בתנאי שהוא צנוע (מפי הגרי"ש אלישיב).
ויש מתירים כי בימינו אין זה בגד מובהק של גויים לשם התבלטות (דרכי תשובה יו"ד קעח ס"ק טז). המחמיר תבוא עליו ברכה והמקל יש לו על מי לסמוך.
צבע בורדו מותר אלא אם כן זו אופנה של גויים (שבט הלוי ח"ו סי' כד. הליכות בת ישראל ד ג).
מכל מקום, יש להקפיד על צבעים שקטים ולא רועשים. זה כולל גרביים אדומים וסרטים אדומים בשערות של בנות רווקות (באר משה ח"ד סי' קמז אות יג)".
בברכה
חברים מקשיבים