בגד אדום לנשים

חדשות כיפה הרב שי פירון 27/06/01 21:49 ו בתמוז התשסא

שאלה

האם קיימת בעיה הלכתית אמונית בלבישת בגד אדום/בורדו לאישה

אם כן האם זו חומרה או שורת הדין

ואם כן האם בכל צורה אסור

תשובה

ב"ה

שלום לירז.

אכן בהלכה ישנה הסתייגות מלבישת בגד אדום בשל העובדה שהוא מוגדר כבגד של פריצות.
אבל, אין ספק שהקביעה שהצבע האדום דוקא הוא האסור נובעת מהעובדה שבאותם ימים הוא סימל אנשים שהפריצות היתה במרכז חייהם.
זאת ועוד, כנראה שהצבע האדום הוא ביטוי לצבע בולט המושך תשומת לב, מה שמנוגד ליסודות הצניעות.
אשר על כן, לא נראה לי שבימינו ישנו איסור גורף ללבוש בגד אדום וודאי בגד שיש בו צבע אדום, מותר ללובשו. אבל, יש להמנע מבגד שצבעיו זוהרים ובולטים עד כדי כך שמושכים תשומת לב הרבים.

והקב"ה יערה עלינו רוח של צניעות וטהרה.

כל טוב,

שי