באלו מקרים מותר לדחות חתונה?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 25/06/06 00:51 כט בסיון התשסו

שאלה

שלום כבוד הרב שאלתי היא כזו: האם מותר לדחות חתונה שרק בעל האולם יודע על התאריך שכבר הוחלט

ויצא מפי וכל המכרים יודעים רק את החודש לא את היום (חוץ מבני הבית), והאם הכנות לחתונה עושה

צער לבני הבית משני הכיוונים כולל לכלה סיבה מספיק טובה לביטול תאריך שהוחלט מלכתחילה ??

תודה רבה מראש ושבוע טוב.

תשובה

בס"ד

חתונה זה דבר רציני ולא משחקים את התאריך שלה ולא עם שום דבר שלה. זה כמו מי שהתחייב על דבר מצוה שלא משנים אותו כי זה כמו נדר.

לא כל כך משנה מי שמע את הדיבורים הללו. אבל העיקר הוא כדלקמן:

אם יש למישהו חשש שהחתונה היא טעות - צריך לברר את השאלה הזו ברצינות לפני האירוסים ולפעמים אפילו אחר כך. להשתדל לא לדחות בגלל זה. או כן או לא.

אם מישהו מרגיש פרפרים בבבטן לפני החתונה - זה בסדר גמור. כך מרגיש כל מי שהולך להתחתן. אלא מה?

לשחק עם התאריך בדחיות כאלו ואחרות זה לא נכון.
אם יש איזה שהיא בעיה גדולה שבגללה דוחים - מיד בשעת הדחיה קובעים על תאריך אחר.

בהצלחה