שאל את הרב

אתר אינטרנט מסחרי

חדשות כיפה הרב שי פירון 14/04/03 01:12 יב בניסן התשסג

שאלה

כבוד הרב שלום,

אני עומד לפתוח עסק המתבסס על הזמנת מוצרים באינטרנט. מדובר במוצרי פנאי אשר עיקר צריכתם הינה בסוף השבוע.

השאלות המטרידות אותי הן:

1. האם מותר לי לספק את המוצר ביום שישי בשעות הצהריים (כאשר יש פנאי להשתמש בו עד שבת, אך די ברור שיעשה בו שימוש בשבת).

2. כטבעה של רשת האינטרנט, פועל האתר 24 שעות ללא מגע אדם, אך האם מותר לי לספק הזמנות שבוצעו בשבת (כמובן שהספקת ההזמנות תתבצע במוצאי שבת).

היות והנושא חשוב (פרנסתי) ועומד להכרעה בימים אלא, חשובה לי תשובתך בהקדם האפשרי.

בתודה מראש וחג שמח,

שי

תשובה

ב"ה

שלומות,

אם העסק עובד כל השבוע ולא רק בשבת בצורה אוטומאטית ללא מגע יד אדם הרי שהדבר דומה למכונת סנדויצים הפועלת במקומות צבוריים וגם אם מוציאים בשבת אין בכך איסור.
יחד עם זאת העובדה שהצריכה של המוצר היא בסוף שבוע אינה גורעת שהרי אין הגדרת המוצר היא שישתמשו בו בשבת. האם אסור למכור ציוד קמפינג כיוון שרוב החילוניים מחללים שבת?
לכן גם מן הבחינה הזו מותר.

ואעפ"כ ולו בשל האסטטיקה האמונית אוסיף שראוי לו ליהודי ירא שמיים להשתדל למעט בחילול שבת שלו ושל אחרים במידת האפשר.


ביקר,

שי

כתבות נוספות