אתה ממש קיצוני!!!!!!!!!!וגם האתר הזה קיצוני!!!!!!

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 20/09/02 01:03 יד בתשרי התשסג

שאלה

בס"ד

שלום, זאת פעם ראשונה שלי שניכנסתי לאתר שלכם ואני חייבת לציין שהייתי די מופתעת.

אני יחסית חשבתי שכנערה דתיה אני יחסית מקפידה ובאמת מנסה לעשות כמה שיותר מצוות,

אך לדעתי גישה שלך, ובכלל באתר הזה ממש קיצונית, לדוגמא: שאלו אותך על מחנה בנ"ע- אם מותר או אסור, וכאילו אפילו בלי לחשוב פעמים אמרת שאסור,אסור אסור!

קודם כל חשוב לי לציין, שיש הרבה במה שאתה אומר, אני כחניכה שעומדת להיכנס להדרכה רואה מה הולך שם ואני חייבת לציין שהזדעזתי מחלק מהדברים שקרו במחנה, אבל אני חושבת שהגישה שלנו צריכה להיות שבמקום לראות את הדברים הרעים, להיפך צריך לחפש ולמצוא את הטוב!

אני לדוגמא למדתי הרבה מהמחנה שלי השנה (סיירים), זה פשוט מאוד תלוי בגישה שאתה באה איתה, בנ"ע זאת אומנם לא התנועה האידיאלית, וגם לא פעם חשבתי על לעזוב- אבל במקום זה להיפך אפשר לתקן, אני חושבת שאם יכניסו אותי להדרכה אני באמת אנסה בכל כוחי לשפר את מה שהולך שם כי כאילו הגישה שלך אומרת- טוב אםזה לא מתאים לי, אני לא רוצה להיות קשור לזה, וזאת לא גישה- כי אתה לא יכול להתעלם- ונהפוכו אם אתה חושב שאתה יכול לשנות לטובה- זה מעולה, תשנה תתשתתף תהיה חלק!

מחכה לתשובתך!

חג שמח!

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום

ראי מה כתבת ואני מצטט"

אני כחניכה שעומדת להיכנס להדרכה רואה מה הולך שם ואני חייבת לציין שהזדעזתי מחלק מהדברים שקרו במחנה, אבל אני חושבת שהגישה שלנו צריכה להיות שבמקום לראות את הדברים הרעים, להיפך צריך לחפש ולמצוא את הטוב"

אני מאוד מסכים איתך .לראות את הטוב
ובעיקר ל ש נ ו ת .

אם אפשר לשנות אהלן וסהלן!!!
אבל האם באמת את חושבת שאת תצליחי לשנות ?
יתכן שכן.

לדעתי כדי לשנות בשטח צריך קודם להסביר בדרכי נועם ובשפה ברורה ונעימה :
מה צריך לשנות,
למה צריך לשנות,
מהם האלטרנטיבות,
האם זה ריאלי לשנות,
כמה חניכים נרחיק אם נשנה,
מה הנזק ומה התועלת של השינוי,
האם השינוי יחזיק מעמד,
האם השינוי הוא נקודתי או בכל מאות הסניפים בארץ ובעולם.

בקיצור .
ליהדות יש קווים מאוד ברורים של מותר ואסור.
מה שמותר מותר.נקודה.
מה שאסור אסור.נקודה.
זו לא גישה קיצונית זה דבר השם בעולם,
הוא צווה אותנו למותר ולאסור.

אני חושב שאין שטח אפור!!
אי אפשר לאורך זמן לחיות בבנוניות ,
אי אפשר לחיות לאורך זמן במצבי דיעבד.

כיום המצב הוא לא בריא ואני אתן לך דוגמא:

יש בנות שהן אוהבות לשיר ולרקוד -מצויין.
למה לא לתת להן את האפשרות,את החופש לשיר ולרקוד.
בסניף מעורב הן לא יכולות כי....
ואז הן מרגישות כבולות ויש להם טענות על...הרבנים שאמרו שאסור לשיר ולרקוד....

ההלכה מעודדת שירה וריקוד זה אפילו מצווה.
אבל במסגרת המתאימה.
היכן נמצאת אותה מסגרת מתאימה?
הלוואי שנמצא אותה,ובגדול!!
הלוואי.

בברכה,

עוזיאל

אני מצרף לך שיר של בועז שרעבי שמתנגן לי כעת:

הלוואי ומענן תרד עלינו קשת

הלוואי שלעולם הזה יש תקנה.

הלוואי ויום יצמח מתוך סופה גועשת

הלוואי ולא תאבד לעד המתנה

הלוואי שהמדבר יצמיח עשב דשא

הלוואי ועוד נשב בצל התאנה.

הלוואי שלא נכאב ואיש אחיו יאהב

הלוואי ויפתחו שוב שערי גן עדן

הלוואי ויתמזגו מזרח ומערב

הלוואי הלוואי ונחדש ימינו כאן כקדם.

הלוואי ולא ישא עוד גוי אל גוי חרב

הלוואי ולא ננטוש את דרך התקווה

הלוואי והאדם יהיה רחום עד ערב

הלוואי שיש סיכוי אחד לאהבה.

הלוואי שלא נכאב ואיש אחיו יאהב

הלוואי ויפתחו שוב שערי גן עדן

הלוואי ויתמזגו מזרח ומערב

הלוואי הלוואי ונחדש ימינו כאן כקדם.