אשת איש

חדשות כיפה רבני מעייני הישועה 03/11/13 10:43 ל בחשון התשעד

שאלה

שלום רב,

אני בחור בלב 35, רווק ושומר מצוות שמשתדל להתחזק בקודש. קורא שאני נופל בשמירת מחשבות ולעיתים זה גם מוביל לנפילה בשמירת העיניים. אני משתדל שזה לא יקרה, אבל לפעמים זה קורה.

לצערי לאחרונה נתקלתי בתמונות לא צנועות של אישה שכותבת שהיא נשואה,נראה לי שהיא באמת נשואה אגב וכנראה כדת וכדין, האם זה נחשב לעבירה על "לא תחמוד אשת רעך" ומה התיקון לזה?

תשובה

שלום וברכה!
לעניין התמונות הלא צנועות אין זה משנה אם היא נשואה באמת או שלא - אסור להסתכל בתמונות שאינן צנועות!

אך בודאי שלכל עבירה יש שורש וסיבה. הרמב"ם כותב שמחשבת עריות מתגברת כאשר האדם ריק מתורה, נכון גם אנשים שלומדים תורה יכולים "ליפול" ואין אדם אשר יכול לומר "לי זה לא יקרה" אבל כאשר אדם שוקד על התורה(באמת) וממלא את עצמו בתכנים של קודש וטהרה, הוא מתחיל לאט לאט להרגיש שלהסתכל בדברים שאינם צנועים זה פשוט לא שייך.

אחי היקר, בדור שלנו ישנם ניסיונות קשים מאוד, הדרך לעמוד בהם אפשרית, אבל צריך הרבה חכמה ופיקחות, לכן כשלב ראשון אם יש ברשותך אינטרנט דאג להתקין לו חסימה ראויה לתכנים שליליים.

(אני ממליץ לכל אחד לקרוא את הדברים שהרב שלמה אבינר כתב בעלון אהבה ואמונה האחרון). בהצלחה!
בשורות טובות

הרב אברהם קריספין
רב קהילה בישוב אדם